HabboFevers Interview Time: Guido-NL!
140 keer bekeken

Hey Habbo's!

Redacteurs speuren dagelijks naar de laatste nieuwtjes. Dit doen we op verschillende kanalen. Vervolgens schrijven we een leuk en informatief artikel zodat jullie habbo's ook op de hoogte zijn!

Vandaag staat er niet zomaar een redacteur in de interview-spotlights, het is Guido-NL! Guido is een van de oudste medewerkers bij HabboFever. Hij is er een poosje tussenuit geweest, maar eerder dit jaar heeft ie de schrijverspen weer opgepakt. Lees jij ook altijd graag zijn artikelen met daarin het laatste nieuws over meubels, events en updates in het hotel?

Lees het interview om meer over Guido-NL te weten te komen! 😃


Hey Guido-NL, wat leuk dat we jou mogen interviewen!
Wie is Guido-NL nou eigenlijk, wat vind je zo leuk aan een fansite en welke functie heb je?

Dat is een goede vraag! Ik ben iemand die graag in contact staat met andere Habbo’s, (live)games in het hotel speelt, meubels ruilt en meubellijnen/badges verzamelt. De meeste Habbo’s kennen mij als guido?? Dit was mijn oude Habbonaam. 

Een fansite is voor mij leuk als: 
• er voldoende activiteiten worden georganiseerd;
• er interessante artikelen en gidsen te lezen zijn;
• iedere Habbo wordt gerespecteerd zoals die is.

Deze eigenschappen heeft HabboFever in huis! Daarom ben ik blij dat ik als HF-medewerker onderdeel mag zijn van deze prachtige community. ❤️

In het verleden heb ik bij verschillende Habbo Fansites de functie van nieuwsredacteur uitgevoerd. Op 1 mei 2017 startte ik bij HabboFever als proef nieuwsredacteur. Na een aantal weken had ik de proeftijd doorstaan en mocht ik de functie van nieuwsredacteur voortzetten. Ik was toen natuurlijk ontzettend blij dat ik mocht blijven! Dit werk heb ik een aantal jaren gedaan. Daarnaast hielp ik ook nog bij het schrijven en beheren van gidsen en met het bouwen van wiredgames voor HabboFever-evenementen. Vervolgens kwam er een tussenperiode dat ik door persoonlijke omstandigheden tijdelijk moest stoppen met de functies bij HabboFever. Dit vond ik natuurlijk heel jammer. Maar gelukkig werd ik weer met open armen ontvangen toen ik in april dit jaar kon terugkeren bij HabboFever als nieuwsredacteur. ❤️

Ondanks dat ik terug ben, valt het niet altijd mee om de tijd te verdelen tussen werk, vrienden en Habbo als hobby. Hoe ouder je wordt, hoe meer tijd je moet verdelen. Hierin probeer ik een goede balans te houden, zodat Habbo en HabboFever als hobby ook leuk blijft.


Hoe ben je op je Habbonaam gekomen?

In het najaar van 2005 registreerde ik mij met de Habbo-naam guido?? De vraag die ik mijzelf nog meerdere malen stelde, is waarom ik toen voor twee vraagtekens koos achter mijn Habbo-naam. Want er is geen twijfel over dat ik in het echt Guido heet ;)! Zelf denk ik dat het een manier was van onderscheiden binnen allerlei type Habbo-namen die er toen al aanwezig waren. Ik wilde al jaren van de vraagtekens af. Daarom wijzigde ik mijn Habbo-naam naar Guido-NL toen dat mogelijk werd voor bestaande Habbo-accounts. 



Wat is jouw favoriete item in Habbo en waarom vind je deze zo tof?

De Schijnwerper van de meubellijn Habbowood. Deze meubel brengt veel sfeer in alle Habbo-kamers. Maar het is ook een oldskool meubel waarbij ik elke keer in positieve zin moet terugdenken aan de beginjaren van Habbo. In die periode was de Habbowood-campagne een groot spektakel!


 
Wat geeft jouw functie bij HabboFever de meeste voldoening?

Het geeft mij de meeste voldoening om Habbo’s goed te informeren over de laatste ontwikkelingen in Habbo. Daarbij mag van ons verwacht worden dat we kwalitatief goed nieuws leveren dat aansluit bij de gepubliceerde content (informatie) op de kanalen van Habbo.

 

Hoe ben je eigenlijk op Habbo terechtgekomen? Was het puur toeval, heeft iemand je erover verteld of had je er al eerder van gehoord?

Ik ben op Habbo terechtgekomen in mijn basisschooltijd (2005). Habbo was heel populair in deze periode. Ook werd toen regelmatig reclame gemaakt op televisie en lagen er Habbo-agenda’s in verschillende winkels. De trigger om te gaan spelen was doordat klasgenoten toen ook Habbo speelde en we na schooltijd tijd maakte om met elkaar samen Habbo te spelen. Sindsdien ben ik nooit meer van Habbo weggegaan en nog steeds Habbo-speler.

 

Heb je ooit stiekem je Habbo-avonturen verborgen gehouden voor je vrienden? 

Nee. Mijn vrienden, familie en kennissen weten dat ik Habbo speel. Ik ben daar altijd open over geweest.

 

En zo ja, zou je ze verrassen met het nieuws dat je eigenlijk een virtuoze meubelontwerper en badgeverzamelaar bent in de Habbo-wereld?

Ik denk het niet. De meeste vrienden van mij weten niet hoe Habbo inhoudelijk werkt. Op een vriend na die zelf nog wel Habbo speelt. Wel kwam weleens in het verleden ter sprake wat mijn hobby’s zijn. Als het woord ‘Habbo’  in het gesprek valt, dan kreeg ik bijvoorbeeld deze reactie: ‘Wat grappig dat Habbo nog steeds bestaat! Ik had daar altijd super veel HC Banken op mijn account. Ik weet niet eens of ik mijn account nog heb. Ik belde altijd de Habbo-creditlijn om Credits te kopen.’

 

Als je één dag de eigenaar van Habbo zou zijn, wat voor evenement of update zou je dan introduceren?

Dat is een goede vraag! Want Habbo is met de jaren moderner geworden. Er zijn veel nieuwe functies, meubellijnen en technische mogelijkheden bijgekomen, waardoor Habbo tegenwoordig veel te bieden heeft.

Als ik eigenaar voor één dag zou zijn, dan zou ik het eerst het designteam de opdracht geven om deze meubellijnen te ontwerpen voor een campagne: Habbo Airport Meubi, Noordpool Meubi, Dierentuin Meubi en Pretpark Meubi. Daarnaast zou ik een wereldwijde Kamerbundel Competitie starten waaraan Habbo’s uit alle hotels kunnen meedoen. De top 5 wordt dan beloond met hun ontworpen bundel en een badge. De winnende bundels zullen dan een maand lang te koop zijn in alle hotels voor andere Habbo’s.

 

 

Wat is jou het meest bij gebleven in jouw HabboFever carrière?

De gezelligheid en warmte die ik binnen het team ervaar. Ongeacht welke functie ik uitvoer(de). Het is een fantastische team met lieve en leuke mensen, waarbij iedereen op zijn manier hun steentje bijdraagt bij het succes van deze fansite.

Daarnaast is mij ook bijgebleven dat ik uren met wizzie samenwerkte aan informatiepagina’s om deze up-to-date te krijgen en te houden. Het was soms flink doorzetten, maar dan mocht het resultaat er wel wezen!

 

Wat zou je de Habbo’s die twijfelen voor een functie bij HabboFever mee willen geven?

Ik zou zeggen: solliciteren! Je komt in een heel leuk en gezellig team terecht, waarbij iedereen zichzelf mag zijn en zijn of haar eigen mening mag uiten. We zoeken regelmatig nieuwe redacteuren, dj’s, en pixelartiesten. Heb je talent en wil je dat graag laten zien? Dan is het een prachtige kans om jouw carrière te starten bij HabboFever! Kijk snel op de site om de openstaande functies te bekijken en solliciteer vandaag nog!

(Klik hier als je wil solliciteren!)   


VORIGE EDITIES:

 

Lees ook het interview met een Habbo-stafflid, Limalemon

Plaats een reactie!

Dit artikel is ouder dan 2 weken, reageren is helaas niet meer mogelijk.

Alle reacties
Skippy114
Weer wat geleerd van een collega :D
gamerjasperxd
Wederom een supertof interview Wilgje! Leuk om zo Guido wat meer te leren kennen!

 

  • 47 nieuwsberichten geschreven

    Games agenda

    Ballonnenspel

    16/10/2024
    Van 14:00 tot 15:00

    Fantasy Run

    16/10/2024
    Van 21:00 tot 22:00

    🫱🏽‍🫲🏾 Turti - HabboBoard Verjaardagseditie

    17/10/2024 - 18/10/2024
    Van 22:00 tot 00:00

    Tubbie Race

    19/10/2024
    Van 21:00 tot 22:00

    Event ★ Wired - Variabele

    23/10/2024 - 31/10/2024
    Van 15:00 tot 23:59

    Laatste badges

    Laatste meubi

    Laatste kleding

    hd-5799
    hd-5798
    cc-5796
    ha-5797
    wa-5719
    ca-5673
    wa-5786
    wa-5784
    wa-5782
    wa-5780
    wa-5775
    ca-5787