Keyloggers

Dark_Tower_News_02Veel Habbo's trappen nog steeds in scams die meubels beloven als ze een speciaal programma downloaden van een scamsite. Of ze krijgen het via Skype of e-mail toegestuurd. Maar, kort nadat ze achter komen dat de software niet werkt, raken ze hun habbo-account en al hun meubels kwijt.
En alsof dat nog niet erg genoeg is, kan het zo zijn dat als jezelf of je ouders de computer gebruiken voor internet bankieren, dan kan de persoon die de keylogger stuurde ook bij die gegevens, stel je voor hoeveel ellende dat kan veroorzaken!
Een keylogger is een speciaal programma dat iedere toets die je indrukt registreert en die informatie dan doorstuurt naar de persoon die je de keylogger stuurde.

En bij die informatie zit dan je Habbo naam en wachtwoord, je emailadres en wachtwoord, en misschien wel jouw of je ouders bankrekeningnummer en wachtwoord om erbij te kunnen....

Great_La_censored_faceHoe voorkom je Keyloggers?
Natuurlijk kan je Keyloggers ook voorkomen. De meeste Habbo's gebruiken Skype en andere soorten messengers en maken op Habbo nieuwe vrienden waarvan ze elkaars e-mails uitwisselen. Dit gaat steeds verder en er worden zelfs bestanden uitgewisseld waar dus een keylogger op kan zitten. Dan denk je elkaar goed te kennen en dan stuurt diegene je een keylogger. Dat is dus de reden dat Habbo het min of meer verbiedt om prive gegevens uit te wisselen. Kijk dus uit met wat voor bestanden je opent, een keylogger activeer je vaak zelf.

Hier een paar handige tips voor als je een e-mail ontvangt waarin je gevraagd word om iets te downloaden:


  • Als je een mail ontvangt van een "habbo-staff"? Vraag jezelf dan af "Ziet deze e-mail eruit alsof deze is verstuur door een Habbo staff?"

  • Habbo vraagt nooit om je gebruikersnaam/wachtwoord combinatie.

  • Habbo verstuurd nooit bijlagen bij hun e-mail. Open NOOIT, ik herhaal open NOOIT bijlagen in een e-mail. Deze kunnen namelijk veel schade aanbrengen.


HH_pc_left_140x260Hoe verwijder je een keylogger?
Loop je onverwachts toch een keylogger op? Dan kunnen wij je natuurlijk helpen met het verwijderen ervan. Vraag als eerste een safetyban aan bij een van de moderators van het hotel. Zo voorkom je dat de kwaadwillende gebruiker misbruik maakt van jouw account. Daarna is het zaak dat je een goede virusscanner hebt of even download. (Bv.: Mcafee http://mcafee.com/). Je zult dan je computer grondig moeten scannen. Aan het einde van de scan geeft de virusscanner een lijst met files die gevonden zijn in jouw systeem. Hier kan dus de keylogger tussen staan. Ga deze files niet handmatig verwijderen omdat dit geen zin heeft als jouw computer draait op Windows XP en hoger. Die herstellen namelijk elk handmatig verwijderd bestand als dit geregistreerd staat in jouw Windows register. Maak van de gevonden files een notitie, of beter nog maak een uitdraai van de bestandsnamen omdat je ze later nog nodig zult hebben.

Enkele mogelijke namen van Keyloggers:
explorer.exe/explorer.dll
mnsvcsp.exe/mnsvcsp.dll
ntvdcsm.exe/ntvdcsm.dll
secsrvc.exe/secsrvc.dll
sclkchk.exe/scklchk.dll
sysfrcx.exe/srcfrcx.dll
fatrecov.exe/fatrecov.dll
tapiexex.exe/tapiexec.dll
win_spool2.exe/win_spool2.dll
Daarna zul je een anti-spyware programma moeten runnen. Een aanrader is Ad-Aware die te downloaden is bij www.download.com. Daarna moet je een scan doen met dit programma. Ook daar wordt aan het einde van de scan een lijst aangegeven met gevonden files. Vergelijk ze met de files die je gevonden hebt bij de vorige stap. Verwijder ze dan allemaal. Als dit gebeurd is dan worden ook “register-entrys” verwijderd en kan de keylogger dus niet opnieuw geactiveerd worden. Maar let op de keylogger is nog wel aanwezig op je computer maar niet actief.
Daarna is het noodzaak dat er een goede firewall aanwezig is op je computer. Een goede firewall zorgt er namelijk voor dat er geen data naar de kwaadwillende gebruiker wordt gestuurd. En het mooiste is dat een goede firewall er ook voor zorgt dat je geen Keyloggers ontvangt. Maar LET OP!! Als je eenmaal een keylogger hebt (actief of inactief) is een firewall geen redmiddel. De vorige stappen zijn dan zeer zeker noodzakelijk en scannen zal dus wel moeten.

Hoe haal je een keylogger van je computer?groepen

De laatste stap is om de keylogger definitief te verwijderen van je computer. Ga naar http://webroot.com en download het programma Spy-Sweeper. Dan is het noodzakelijk dat je een hard drive scan doet. De scan kan een poos in beslag nemen maar dat is afhankelijk van de grootte van je schijf en het aantal gegevens wat er op staat. We raden aan om van tevoren je internet geschiedenis en je cookies te legen want dat spaart tijd bij het scannen. Ook bij dit programma wordt aan het einde van de scan een lijst weergegeven (+ aantal files). Deze zul je moeten verwijderen. Daarna is, als je alle stappen gevolgd hebt, je computer weer key-logger vrij en is het noodzaak voor jullie om dat zo te houden.

Games agenda

★ Event ★ Habburodam

22/05/2024 - 29/05/2024
Van 11:00 tot 22:00

Grocery list

24/05/2024
Van 21:00 tot 22:00

Sterrenspel

28/05/2024
Van 21:00 tot 22:00

Ballonnenspel

01/06/2024
Van 11:30 tot 12:30

Laatste badges

Laatste meubi

Laatste kleding

cc-5558
ca-5575
ca-5583
ca-5549
fa-5492
fa-5552
he-5554
ha-5591
ha-5557
lg-5584
lg-5545
ch-5588