Safer Internet Day 2019 in Habbo!

Heey Habbo’s,

Vandaag, 5 februari 2019, wordt wereldwijd Safer Internet Day (SID) gevierd. Het is een speciale dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het verantwoord en veilig gebruiken van het internet. Veilig en verantwoord gebruik maken van het internet wordt altijd nog onderschat, waardoor mensen niet altijd bewust zijn van de gevaren op het internet en de consequenties die bepaalde gevaren met zich meebrengen. Dit jaar is het thema van SID: ‘Together for a Better Internet‘ (samenwerken voor een veilig internet). Het samenwerken aan een veilig internet is cruciaal, want het veilig internetten ligt niet alleen in jouw handen! Ook (technische) bedrijven, organisaties en de overheid zijn medeverantwoordelijk voor het creëren van een veiliger internet. Bijvoorbeeld enerzijds dat een organisatie, bedrijf of overheidsinstelling ervoor zorgt dat zijn/haar website goed beveiligd is tegen hackers, virussen, malware, spyware et cetera, zodat jij als gebruiker veilig een website kunt bezoeken. Anderzijds kun jij als gebruiker het veiliger internetten bevorderen om anti-virussoftware te installeren op je computer, die je beschermt tegen ongewenste virussen, spyware, malware et cetera.

Habbo besteedt uiteraard ook aandacht aan Safer Internet Day (SID) en heeft in samenwerking met de Ambassadeurs een aantal SID-activiteiten op het programma.


SID-Games
De eerste SID-activiteit waaraan je kunt deelnemen, is het spelen van de SID-games. Er zijn al twee SID-games geopend, waarbij je dient samen te werken met een andere Habbo om de spellen met succes te behalen. De derde SID-game opent op donderdag 7 februari. Zodra we meer informatie hebben over het derde spel, lees je dit op onze website.


Safety Quiz
Tijdens Safer Internet Day mag een Safety Quiz niet ontbreken. Daarom staat er in de Ambassadeurs Hub een nieuwe Safety Quiz voor je klaar! De quiz bestaat uit 11 vragen en gaat over het thema ‘veilig internet’. Omdat een Safety Quiz als doelstelling heeft om iets te leren, posten wij uit respect geen antwoorden van de Safety Quiz. Indien jij erin slaagt om alle vragen correct te beantwoorden, word je op een later moment beloond met een speciale SID-badge en de Groene Panda.


Slogancompetitie op Twitter
De derde SID-activiteit waaraan je kunt meedoen, is de slogancompetitie op Twitter. Ook dit jaar is Habbo weer op zoek naar originele, kort en bondige sloganzinnen waarmee je een ander inspireert, overtuigt of misschien wel ontroert. Laat in ieder geval je slogan aan Habbo horen! Verwerk je slogan in een tweet en gebruik de hashtags #SID2019 en #HabboNL/BE. Door mee te doen maak je kans op één van de drie Safety Award Badges.


Kamercompetitie
De vierde SID-activiteit is een kamercompetitie. De doelstelling van de kamercompetitie is dat je jouw inspiratie en creativiteit laat zien in je bouwwerk en je kamer als symbool staat voor een beter internet met elkaar. Ambassadeur Turti heeft aanvullende informatie op het Ambassadeurs-forum geplaatst, waarbij de voorwaarden van de competitie duidelijk worden. Naast het bouwen van een kamer, wordt ook van jou verwacht dat je kamer betekenis heeft en een herkenbare situatie in kaart brengt.


Question & Answer-sessie in de Ambassadeurs Hub
Tot slot organiseren de ambassadeurs in de Ambassadeurs Hub een Q&A-sessie (vraag- en antwoordsessie), waarbij je met brandende vragen over internetveiligheid bij hen terechtkunt. Onder leiding van Master Ambassadeur cola-fless vindt de sessie op dinsdag 5 februari 19.30 plaats. Naast het stellen van vragen, wordt in de sessie ook aandacht besteed hoe we met elkaar een betere Habbo-community kunnen maken. Kortom: jouw ideeën, suggesties en meningen zijn van harte welkom!

 

Let’s create a better Internet with each other!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter