Een brief aan de Habbo community
105 keer bekeken

Het is een tijd geleden dat wij iets gehoord hebben van Muumiopappa, maar vandaag heeft hij weer wat laten horen door middel van een brief gericht aan de Habbo community. In deze brief worden verschillende onderwerpen besproken, bijvoorbeeld Habbo Collectibals, updates voor de classic en moderne client. In deze brief verteld hij over de toekomst van Habbo, en laat hij nieuwe design elementen zien. 


Brief gericht aan Habbo's van Muumiopappa:

Goedemorgen allemaal!

Het is even geleden dat ik een update heb gegeven. Er is de afgelopen maanden veel gebeurd bij Habbo. Daarnaast is er binnen het Habbo-team ook veel gebeurd op het gebied van structuur.

Om een lang verhaal kort te maken, sinds januari 2024 ben ik Habbo's Product Director. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alles wat met Habbo te maken heeft. Ik ben ontzettend blij met deze functie en kijk ernaar uit om het Habbo waar jullie allemaal van houden, terug te brengen!

Ik werk inmiddels ruim tien jaar bij Sulake; ik begon als Business Intelligence Specialist, daarna als Lead Game Designer voor Hotel Hideaway en de afgelopen 2+ jaar als Product Director van Habbo NFTs (nu Habbo Collectibles). Je kent me waarschijnlijk als de "NFT man" en het is waar dat ik een groot voorstander ben van web3, maar mijn focus als Product Director van Habbo is niet om van Habbo een web3 game te maken. Ik wil de Habbo ervaring verbeteren met web3 elementen, maar ik zie web3 als een uitbreiding van Habbo's engagement, evenementen en activiteitenprogramma.

spromo_sc_candy

Daarom is mijn hoofddoel voor Habbo om de activiteiten te verbeteren en manieren te vinden om meer boeiende evenementen te ontwikkelen. Ons eerste experiment hiermee was het toevoegen van quests en seizoensvaluta - je speelt, voltooit quests en verdient seizoensvaluta waarmee je seizoensartikelen kunt kopen in de in-game Shop. Tijdens de komende maanden willen we steeds meer activiteiten toevoegen waarmee je seizoensvaluta kunt verdienen terwijl je speelt. We willen ook meer prestaties toevoegen. Die geven spelers leuke doelen om te bereiken en dingen om in-game te doen. Daarnaast is er geen reden waarom quest beloningen altijd Collectibles moeten zijn! Dus soms zullen het normale items zijn.

De uitdaging waar we de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad is die van de Modern client. Naar mijn mening, en zoals veel mensen in de community de afgelopen jaren hebben aangegeven, is de Modern client nog niet klaar om als hoofd client voor Habbo gebruikt te worden. Het heeft dan ook geen zin om het als zodanig te promoten bij de huidige community, of bij mensen die terugkeren naar het spel. Daarom is een belangrijke taak om de Habbo launcher te vereenvoudigen door één hoofdoptie te hebben om Habbo te spelen (de Classic client), en om de WebGL client optie van Habbo's voorpagina te verwijderen. De Modern client zal in de launcher als bètaversie van Habbo worden gelabeld. De Classic client blijft de belangrijkste Habbo client totdat we tevreden zijn over de Modern client.

Image_for_article_loginflow_2024

Focussen op de Classic client betekent dat we nieuwe functies en updates eerst op de Classic client willen uitbrengen en later op de Modern client. We streven ernaar om alle nieuwe functies ook naar de Modern client te brengen, maar er zal waarschijnlijk vertraging zitten tussen de release van de Classic client en die van de Modern client. De focus van de Modern client ligt op het verbeteren van de prestaties en het algehele gevoel en het zal maanden, zo niet jaren, duren om dit voor elkaar te krijgen. Met een nieuwe, staand georiënteerde chatmodus voor de mobiele app (de Habbo Messenger), zullen we de mobiele ervaring beter maken, en blijven we de UI verbeteren in zowel de desktop als de mobiele versies van de Modern client om deze gebruiksvriendelijker te maken voor de community. Daarna behouden we de Modern client als belangrijkste client voor Habbo X en Habbo X als de plaats voor seizoensgebonden evenementen totdat we er tevreden over zijn.

Naast het introduceren van nieuwe functies zoals de Wired 2.0 functionaliteit, de Habbo Messenger, andere kleinere functies die niet direct met Collectibles te maken hebben (houd ons in de gaten), en een belangrijke update van de Marktplaats, zullen we doorgaan met het toevoegen van Collectibles-gerelateerde functies aan Habbo met het doel om het gebruik ervan naadloos te laten aansluiten op het ecosysteem. We werken aan In-game ruilen, het gebruik van Marktplaats en kernfuncties die je op dit moment gebruikt op de Collectibles website, zoals het openen van cadeauboxen en crafting, en dit stelt ons in staat om beloningsdozen in-game te kunnen gaan uitdelen.

We zijn ook de uitbreiding van Collectibles-functies zoals Kledingfabrieken niet vergeten. Als je naar onze langetermijnvisiekijkt, zie je dat we al heel veel hebben gedaan. Er komen nog meer spannende Collectibles-gerelateerde functies en ik heb de feedback bijgehouden over waar de community het meest enthousiast over is.

Ik ben erg enthousiast over wat ons de rest van dit jaar te wachten staat; jij hopelijk ook!

Muumiopappa

Plaats een reactie!

Log in om een reactie te plaatsen!

Alle reacties
gamerjasperxd
Klinkt veelbelovend, ben benieuwd! :D
Lowie
Fijn! Mooie vooruitzichten voor het hotel. 🤩

 

Auteur
Occaj
  • 4 nieuwsberichten geschreven

    Games agenda

    Zombie Survival

    02/05/2024
    Van 21:00 tot 22:00

    Ballonspel

    03/05/2024
    Van 11:00 tot 12:00

    Zwem Voor Je Leven

    03/05/2024
    Van 19:00 tot 20:00

    Zeus VS Hades

    06/05/2024
    Van 20:00 tot 21:00

    Laatste badges

    Laatste meubi

    Laatste kleding

    cc-5558
    ca-5575
    ca-5583
    ca-5549
    fa-5492
    fa-5552
    he-5554
    ha-5591
    ha-5557
    lg-5584
    lg-5545
    ch-5588