Wired & Bouwen

Op Habbo kun je veel meer uithalen bij je kamers. Door middel van bouwen met speciale effecten of de stapel tegel en het gebruik van wireds kan je kamer naar een hoger niveau getild worden.
Op Habbofever vullen we regelmatig onze bouw en wired tutorials aan zodat we meer en meer jullie kunnen ondersteunen bij het wired en bouwen.

De Wired Tutorials
De Bouw Tutorials

Wat zijn Wired Meubi?
Wired Meubi geven je de mogelijkheid allerlei extra dingen met je oude en nieuwe Meubi te doen door er ‘Acties’, ‘Reacties’ en ‘Voorwaarden’ aan te koppelen. Bijvoorbeeld: je kunt met Wired een poort openen met een klik op een schakelaar, een Vuurdraak opzij schuiven door op een deurmat te stappen, een poort naar een ander deel van je kamer voorzien van een wachtwoord. Reuze handig, en bijzonder grappig in games en Quest kamers. Je hebt er meubels voor nodig, plus ‘Acties’ en ‘Reacties’ uit de Catalogus.

Hoe werken de Wired Meubi?
Wired bestaat uit drie onderdelen, of typen Wired Meubi
1. Acties: Hiermee programmeer je wat je moet doen om een ‘Reactie’ (het gewenste effect) te krijgen.
2. Reacties: Hiermee programmeer je wat er gebeurt (wat het effect is) als een ‘Actie’ goed is gedaan.
3. Voorwaarden (niet verplicht): Hiermee geef je aan onder welke omstandigheden een ‘Actie’ werkt.

Elk onderdeel kan los geprogrammeerd worden door erop te dubbelklikken. Het ligt eraan welke ‘Actie’, ‘Reactie’ of ‘Voorwaarde’ je gebruikt, en je kunt zelf kiezen welke Meubi worden geactiveerd, welke woorden de ‘Actie’ activeren, welke richting de Meubi bewegen en vele andere zaken. ‘Acties’, ‘Reacties’ en ‘Voorwaarden’ werken voor bijna alle Meubi, behalve de Dobbelsteen en de Boomstam.

Om de Wired Meubi te laten werken moet je altijd ‘Acties’, ‘Reacties’ en (als je wilt) ‘Voorwaarden’ op elkaar stapelen. Dan werken ze samen. Je koppelt deze elementen vervolgens aan Meubi in je kamer.

Dus, bijvoorbeeld, je wilt dat als je op een “Pressure Plate” staat (de Actie) er een poort opent (de Reactie)? Dan programmeer je een “Actie” voor de Pressure Plate en een “Reactie” voor de poort. Daarna stapel je die twee Wired boxen op elkaar. Moeilijker is het niet! Het werkt alleen op een andere manier dan je van Habbo Meubi gewend bent. Effe wennen dus.

Wat is een Actie?
Met ‘Acties’ bepaal je wat er gebeuren moet om een ‘Reactie’ te veroorzaken. Je programmeert een ‘Actie’ door de ‘Actie’ te kopen in de Catalogus, in je kamer te zetten, er op te dubbelklikken en hem in te stellen. Alleen als je hem stapelt met een ‘Reactie’ (die je ook programmeert) werkt je Wired Actie.

Wat is een Reactie?
In een ‘Reactie’ programmeer je wat er gebeurt als een ‘Actie’ in je kamer wordt geactiveerd. Je programmeert een ‘Reactie’ door hem te kopen in de Catalogus, in je kamer te zetten, er op te dubbelklikken en hem in te stellen. Alleen als je hem stapelt met een ‘Actie’ (die je ook programmeert) werkt je Wired Reactie.

Wat is een Voorwaarde?
‘Voorwaarden’ zijn bepaalde eisen die je instelt om te bepalen onder welke omstandigheden je ‘Actie’ werkt. Als je een ‘Voorwaarde’ wilt gebruiken moet je hem stapelen met een ‘Actie’ en een ‘Reactie’.

Hoe weet ik welke Wired Meubi wat doet?
In de Catalogus kun je op elk Wired Meubi klikken en daar de beschrijving lezen. Zo leer je wat de ‘Acties’ zijn, welke ‘Reacties’ je er mee kunt behalen en welke ‘Voorwaarden’ je daarbij kunt instellen. Je kunt ook de verschillende Wired Meubi aan het werk zien in de Wired Labs Tutorial kamers. Daar staan wat basiscombinaties klaar om te zien hoe dit allemaal werkt. Zoek daarvoor via de de zoekfunctie in de Navigator de volgende kamers: “Wired Labs 1”, “Wired Labs 2” en “Wired Labs 3”.

Wat kan ik maken met Wired?
De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt simpele combinaties maken met schakelaars, wachtwoorden op deuren zetten, of een Welkomstbericht instellen in je kamer als er een Habbo binnenkomt, of een lamp bedienen met een schakelaar. Je kunt ook ingewikkelde hindernissen bouwen met obstakels die worden bediend met zogenaamde ‘Pressure Plates’, of vallen en booby-traps en puzzels die je vrienden moeten oplossen. Je kunt je eigen games bouwen met verplaatsbare Meubi die de Habbo’s in je kamer moeten bedienen met pijlmatten. Zucht… er zijn ontelbaar veel dingen mogelijk. Verbaas jezelf, verbaas ons en verbaas je vrienden!

Mijn Wired Meubi werken niet. Wat doe ik verkeerd?
Stapel altijd een ‘Actie’ samen op een ‘Reactie’. Met de ‘Actie’ en de ‘Reactie’ programmeer je andere zaken (zoals Meubi) in je kamer. Je programmeert de Wired Meubi door erop te dubbelklikken. Kies je Wired Meubi zorgvuldig uit in de Catalogus, zodat je zeker weet dat je de juiste artikelen hebt gekozen. Of, probeer eerst eens een van de Wired Combo’s uit, die je in pakketvorm kunt kopen via de Catalogus. Zo kun je Wired het makkelijkst uitproberen en weet je zeker dat je een pakket hebt met de juiste ‘Actie’ en ‘Reactie’.

Mijn schakelaars en tegels werken niet. Wat doe ik verkeerd?
Schakelaars en tegels doen uit zichzelf niets, net als alle andere Meubi. Die moeten eerst worden geprogrammeerd via een ‘Actie’ of ‘Reactie’ meubel. Dus, bijvoorbeeld, als je wilt dat als je op een zogenaamde “Pressure Plate” staat (de Actie) er direct een poort opent (de Reactie). Hoe doe je dat? Simpel: dan koop en programmeer je een “Actie” voor de schakelaar en een “Reactie” voor een poort. Dubbelklik op elke Wired Meubi en stel ze in via het pop up scherm. Daarna stapel je die twee Wired boxen op elkaar. Dit is heel belangrijk, anders werkt het inderdaad niet.

Kun je Wired Meubi ruilen?
‘Acties’, ‘Reacties’ en ‘Voorwaarden’ zijn sinds November 2012 ruilbaar. De ‘Uitbreidingen’ zijn ook nog steeds ruilbaar en recyclebaar.