Terug van weggeweest: Valentijns Meubi

Terug van weggeweest: Valentijns Meubi

Hey lieve habbo’s,

De meest romantische dag van het jaar komt steeds dichterbij: Valentijnsdag!
Wist je dat valentijnsdag in eerste instantie een dag was om je geheime liefde een roos, chocolade of een kaartje te schenken, en pas later een dag werd om je geliefde extra aandacht te geven?

Het (mogelijke) verhaal achter deze mooie feestdag
Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van het feest.
Een verhaal vertelt over een jonge Romein met de naam Valentijn, die werd gemarteld en geëxecuteerd omdat hij weigerde om zijn religie op te geven. Hij stief op 14 februari 269. Op de dag vóór zijn executie liet Valentijn een afscheidsbriefje achter voor de dochter van een medegevangene, op wie hij verliefd was geworden.

Ook is er het verhaal van een bisschop, Valentinus, bij wie een koppel kwam met de vraag om hen te huwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentinus besloot dat de liefde zwaarder weegt dan religie en huwde hen. Dit beviel de keizer niet en die liet Valentinus op 14 februari 270 onthoofden.  Na zijn dood werd hij door de kerk heilig verklaard en werd 14 februari zijn naamdag.
In die tijd was het erg ongebruikelijk om openbaar je liefde te uiten maar op valentijnsdag werd een uitzondering gemaakt. 

Meubi-comeback
Ook in habbo vieren we Valentijn. Speciaal voor de romantische habbo’s onder ons zijn de valentijnsmeubels terug in de catalogus! Zo kan jij een mooie bloem, zachte teddybeer of lekkere chocolade sturen naar jouw (geheime) habboliefde. Of een romantisch avondje met zn tweeën plannen 💗 Zoals.. een knus etentje samen!

Je vindt de meubi in de catalogus onder Meubi -> Valentines -> Valentines Comeback.

Ben jij al verliefd op deze meubi? 🤗

Geschreven door Willow

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.