Safer Internet Day 2024: Cyberpesten

Safer Internet Day 2024: Cyberpesten

Hey Habbo’s,

Vandaag, dinsdag 6 februari 2024 is het weer Safer Internet Day! Het is maar al liefst de 21e editie! Met het thema “Together for a better internet” roepen we op deze dag alle belanghebbenden op om samen te werken om van het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen, en vooral voor kinderen en jongeren.

Er staan vandaag in Habbo verschillende activiteiten op jou te wachten.

Quiz:
Wij doorkruisen de virtuele kosmos op een missie om het internet te redden uit de klauwen van een beruchte slechterik: de kwaadaardige Deepfake. Trek je digitale superheldenoutfit aan want het is tijd om je meme-tastisch krachten los te laten. Op dit pixelachtige slagveld, waar memes botsen en GIF’s dansen, is je ultieme wapen tegen de Deepfake niet alleen een toetsenbord of een joystick.. het is kennis! Of je nu een cyberkrijger bent of een internet noob bent, de enige manier om de Deepfake te overwinnen is door jezelf te bewapenen met kennis over cyberpesten om zo de trollen te slim af te zijn met jouw kennis en ze voor eens en altijd te verslaan.

De quiz bestaat uit 10 meerkeuze vragen. Er staat een timer in de kamer die afloopt van 10 minuten naar 0. Als de timer afloopt, wordt het speelveld gereset en moet je dus weer opnieuw beginnen met de quiz. Wanneer je een vraag fout beantwoord moet je ook helemaal opnieuw beginnen. Als je de quiz hebt gehaald haal je de vloerhendel over om je welverdiende prijzen te claimen.

Voor iedereen die de quiz heeft gehaald staat er een leuke badge en SID 2024 knuffel te wachten!
 +

Gedichten Competitie:
De Ambassadeurs hebben voor jullie een leuke uitdaging bedacht, namelijk het maken van een Safer Internet Day Gedicht over het thema ‘Doxing‘. Doxing is sinds 1 januari 2024 strafbaar in Nederland. Vorige maand hebben ze het hier in Habbo nog uitgebreid over gehad. Eerst stond er een Helpwanted Quiz over Doxing op jou te wachten en een week later was er over dit onderwerp nog een infosessie van de Ambassadeurs. Voor degene die dit hebben gemist of geen idee hebben wat Doxing nou precies inhoudt, hier in het kort: Doxing is het verzamelen of delen van andermans persoonsgegevens om die persoon te intimideren.

Natuurlijk hangen er een paar regeltjes vast aan de competitie:
– Maak een gedicht van minimum 5 regels over doxing. (meer mag dus ook)
– Je hebt tot en met vrijdag 9 februari de tijd om je inzending in te sturen.
– Dit is een individuele competitie, samenwerken mag dus niet.
– Je gedicht kun je achterlaten via een poll in de Ambassadeurs Hub onder Help & Safety, of onder :roomid 38720144.

Alle deelnemers ontvangen de Otter van de maand februari en het winnende gedicht ontvangt een exclusieve badge.

Ren je rot:
Vanavond om 21:00 uur host Freky30 de welbekende game Ren je rot! Hierin kun jij laten zien hoe jij veilig op Habbo en het internet blijft. Weet jij je tussen alle andere Habbo-experts staande te houden en steeds het goede antwoord te kiezen? Dan ontvang je aan het eind van de ronde een speciale Ren je rot badge!

Een veilig(er) internet begint bij jezelf!

Geschreven door wizzie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.