Safety

Inhoud

Keyloggers
Habbo Staff
Habbo Helpers
Helptool
Wachtwoord Veiligheid
Anti-Virus
Teleurstelling op internet
Retro’s
Scammen
Gokken
Veiligheidsslot

Houd het online veilig en leuk met de volgende tips:

1. Je echte leven is privé. Geeft nooit je echte naam, adres, telefoonnummer, foto’s en gegevens over je school of werk aan mensen die je alleen van internet kent.

2. Hou je online vrienden online. Spreek niet af met mensen die je alleen van internet kent. Als iemand je vraagt om een afspraak, zeg dan ‘Nee, bedankt’ en vertel het aan je ouders of een vriend.

3. Wees niet bang om jezelf te beschermen. Als iemand iets doet wat jou een vervelend gevoel geeft, zeg er dan iets van tegen die persoon en tegen iemand die je vertrouwt.

3. Geef je niet bloot. Je hebt geen controle over wat iemand anders doet met de foto’s en webcambeelden die jij met ze deelt. Ze kunnen ze aanpassen, doorsturen en je ermee pesten of chanteren..

5. Wees een slimme surfer. Websites die gratis Meubi of Credits beloven, kopieen van Habbo Hotel en zogenaamde sites van medewerkers van Habbo zijn speciaal gemaakt om jouw te bestelen. Laat hier nooit je gegevens achter en download geen bestanden van deze sites. Je zit zeker niet te wachten op een computer virus of een keylogger!

6. Negeren kun je leren. Sommige mensen gebruiken het internet alleen om het anderen lastig te maken. Log uit, negeer de persoon en ga gewoon iets leuks doen! Aandacht geven aan en boos worden op mensen die jou niet respecteren is jammer van je tijd.

7. Aardig zijn loont. Je hebt veel meer plezier en maakt veel makkelijker vrienden als je aardig en behulpzaam bent en de verschillen tussen mensen respecteert.

8. Wat moet ik doen als ik ben gescammed? Je kan het beste direct contact opnemen met de Helptool. Maak een ticket aan en geef zoveel mogelijk details zodat ze je bij Habbo kunnen helpen.

9. Wat moet ik doen als iemand naar mijn wachtwoord vraagt? Als iemand naar je wachtwoord vraagt, kan je het beste onmiddelijk om hulp vragen (Via de hulpknop) en verlaat dan de kamer.

10. Wat moet ik doen als ik verdenk dat iemand mijn wachtwoord weet? Verander onmiddelijk je wachtwoord. Dit kan je doen door naar Account instellingen te gaan. Je moet hiervoor wel je geregistreerde geboortedatum weten voordat je je wachtwoord kunt veranderen. Dit is de datum die je ingevuld hebt bij het registreren op Habbo. Als je dit niet meer weet, kun je helaas je wachtwoord niet wijzigen.

Surf veilig op het Internet door middel van de volgende 5 Habbo safety tips:

De beste manier om veilig te zijn, is om nooit iets voor de webcam te doen wat je nooit aan je familie of vrienden zou willen laten zien. Als je toch iets deelt waar je later spijt van krijgt, is het nooit te laat om hulp te zoeken. We doen allemaal weleens iets wat we graag zouden willen terugdraaien. Zelfs als de video of foto al gedeeld is, hoe erg je er ook voor schaamt, het is niet het einde van de wereld.

Zet jezelf niet onder druk door naakt voor de webcam te poseren. Als iemand je dwingt om te webcammen, blokkeer deze gebruikers en geef deze aan bij ons moderatie team en bijvoorbeeld ook bij de Politie.
Als iemand je online bedreigt, meldt dit dan zo snel mogelijk aan iemand die je vertrouwd. Als je kan ga je ook onmiddelijk van de computer.
Het maakt niet uit hoe ver het uit de hand is gelopen, er zijn altijd mensen die bereid zijn om je te helpen. Je kunt contact opnemen met Helpwanted.
Vergeet niet: het is niet jouw schuld! Wat je ook hebt gedeeld op de webcam, de misbruiker is en blijft de schuldige. Zij zullen hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. Jij raakt hierdoor niet in de problemen.
De misbruiker heeft de wet overtreden. Het overtuigen en zelfs dwingen van jongeren om naakt of seksuele dingen op de webcam te doen is een zeer ernstige misdrijf. De politie zal de misbruiker opsporen en arresteren. Vergeet niet dat je er niet alleen voor staat. Als je je er te veel voor schaamt of als je bang bent om er over te praten, kan je altijd contact opnemen met Helpwanted.