Chinees Nieuwjaar Quiz

Chinees Nieuwjaar Quiz

Hey Habbo’s,

Gelukkig nieuwjaar! 😃
Ik hoor je al denken: “huh? Het nieuwe jaar is al meer dan een maand geleden begonnen!”
Voor onze kalender wel ja, maar het Chinese Nieuwjaar begint dit jaar op 10 februari, morgen dus! Het Nieuwjaar wordt in China en nog een heel aantal andere Aziatische landen en China Towns over de hele wereld, gevierd met 15 dagen aan feestelijkheden, maar in het hotel houden we het bij één dag 😉

Chinese Jaartelling
In China gebruiken ze een andere kalender dan bij ons. Omdat ze daar al veel eerder zijn begonnen met tellen wordt het daar al het jaar 4720. Bij elk jaar hoort een dier, een soort sterrenbeeld. Komend jaar is dat de draak!

De Draak staat bekend als een machtig symbool in de Chinese cultuur. Het is het enige mythische dier in de Chinese dierenriem en wordt vaak geassocieerd met geluk, kracht en charisma. 

Kamer en Quiz
Speciaal voor deze gelegenheid heeft habbo een mooie kamer gemaakt waar je een leuke quiz kan doen. Test daarin je kennis over het Chinees Nieuwjaar!
Heb jij alle vragen goed? Dan maak je kans op een feestelijke badge gemaakt door Skyrex! Je vindt de kamer met de quiz in de navigator onder nieuw.

Geschreven door Willow

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.