PUZZLE BOX

Verdorie, heb ik die Puzzle Box nu weer op de verkeerde plaats geduwd? Moet die nu op die rode of de groen tegel? Puzzle Box levels, soms zijn ze zeer simpel, een andere keer loop je elke keer opnieuw vast omdat je ze in de foute richting duwde. Maar hoe werkt de Wired achter deze leuke Boxen? Deze les kan je helpen!

Wat heb je nodig?

  • Een Puzzle Box
  • Een tegel (in dit voorbeeld gebruiken we een drukplaat)
  • Een poort (in dit voorbeeld gebruiken we een glazen poort)
  • WIRED REACTIE: Meubi verplaatst naar locatie en staat. (2x)
  • WIRED VOORWAARDE: Op meubi staat een andere Meubi
  • WIRED ACTIE: Habbo stapt op meubi
  • WIRED ACTIE: Herhaal Reactie

Hoe stel je de wired in?

Stapel 1:
Deze stapel zorgt er voor dat de poort open gaat wanneer de Puzzle Box op de tegel geplaatst wordt.
Op de bovenste Locatie & Staat Wired stellen we dus in dat de poort naar een open staat moet gaan. Dit doen we door eerst de poort zelf te openen en dan de poort en huidige meubi staat aan te vinken.
De Wired voorwaarde (de middelste) registreert al dan niet een Meubi op de plaat staat. Hier duid je dus de drukplaat aan.
De laatste Wired stel je in op 0.5, zodat de actie onmiddellijk wordt uitgevoerd als de Puzzle Box op de plaat komt te staan.


Stapel 2:
Deze stapel zorgt ervoor dat als de speler op de poort stapt, de poort terug dicht gaat en de Puzzle Box terugkeert naar zijn start-positie.
Bij de bovenste Locatie & Staat Wired stellen we in wat er moet gebeuren als de speler op de poort stapt. De poort moet terug dicht, naar een dichte staat, dus je sluit de poort en je vinkt huidige meubi staat aan. De Puzzle Box moet naar zijn startplek, dus die plaats je daar en je vinkt huidige plek in de kamer aan. Druk vervolgens op ‘klaar’.
Bij de Stap Op Wired stel je in wanneer alles moeten resetten, namelijk als de speler op de glazen poort stapt. Hier duid je dus  de glazen poort aan.

Extra tips:

  • Als je wilt dat de speler meer dan één Puzzle Box op een tegel moet zetten kan je bij de voorwaarde in stapel 1 meerder platen aanduiden. Let wel op, je moet dan zorgen dat ‘…op alle geselecteerde Meubi een andere Meubi staat‘ aangevinkt is. Anders gaat de deur al open vanaf dat er 1 Puzzle Box correct staat.
  • Eens benieuwd naar wat je allemaal kan doen met Puzzle Boxen? Kistenhof-1 tot  en met 3 van de gebruiker Abon zijn zeer uitdagend Puzzle Box kamers.