SID Game II

SID Game II

Heey Habbo’s,

Vandaag, 5 februari 2019, wordt wereldwijd Safer Internet Day (SID) gevierd. Het is een speciale dag, waarbij wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het verantwoord en veilig gebruiken van het internet. Meer informatie over SID en de andere SID-activiteiten lees je hier. In dit artikel leggen we jou uit hoe de SID Game II werkt.


Stap 1: Ga naar de SID 2019 – Games Hub van Filomiena.


Stap 2: Ga door de middelste teleport in de kamer.

 


Stap 3: Sluit aan in de rechter of linker rij en wacht totdat jij en jouw medespeler aan de beurt zijn. Wanneer je in de linker rij aansluit, kom je bij de pijlplaten met de werpaandrijving terecht. Wanneer je besluit in de rechter rij aan te sluiten, kom je op de Habbolympische zetel terecht die omringd is door hendels en kleurtegels. Het spel bestaat uit twee opdrachten die je dus in teamverband uitvoert. Jij en jouw medespeler moeten zich 1 minuut staande houden en het volgende doen:

Opdracht 1
In het speelveld is er een spyware-aanval gaande die een hacker tot stand heeft gebracht. De Robotafval-meubels komen op je af! Het is de bedoeling dat je deze robots verwijdert met behulp van de Haperende warpaandrijving. Pak de dichtstbijzijnde robot en stap op de bijbehorende pijlplaat. Haal vervolgens de hendel over om een gloeibal richting de robot af te vuren. De robot verdwijnt en je gaat door naar de volgende robot en doet vervolgens dezelfde handeling. Maar pas op! De gloeiballen kunnen op raken, waardoor jouw medespeler de gloeiballen moet bijvullen (zie opdracht 2).

Opdracht 2
De andere Habbo is verantwoordelijk voor het bijvullen van de gloeiballen in het speelveld. Daar zie je onder de hendels een bijbehorende kleurtegel en voor de hendels de sneeuwlichtjes. Zodra een sneeuwlichtje rood kleurt, betekent dat de gloeiballen bij die kleurtegel op zijn. De Habbo die op de Habbolympische zetel zit, ziet dat een of meerdere kleurtegels oplichten (zie een voorbeeldsituatie in de rechter afbeelding hieronder). Vervolgens moet de Habbo de hendel(s) van de opgelichte kleurentegel(s) overhalen om het sneeuwlichtje weer groen te kleuren. Door goed samen te werken, loop je niet in het spel vast.

v

Weet je samen met je medespeler 1 minuut staande te houden? Nadat de timer om is, worden jullie geteleporteerd bij de hackerbot. Haal vervolgens de bruime hendel over. Je wordt beloond met de ‘Together for a better internet‘ badge en de Groene Panda.


 

Geschreven door Guido??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.