Crafting


Hieronder vind je een overzicht van alle Crafting recepten.
Op elke pagina staat uitgelegd wat je precies moet doen, wat je nodig hebt en wat je ermee kunt.

GESCHIEDENIS
Het Crafting systeem werd gehypet door de Habbo Staff, met name door toenmalig Sulake CEO Antti-Jussi Suominen. Tijdens het 15-jarige bestaan van Habbo zei hij tijdens een interview met God Is A Geek het volgende:
“Omdat het onze 15e verjaardag is zijn er veel spannende dingen gepland vanaf 15 augustus en de megaprijs. We hebben een massale nieuwe game functie welke rond de Halloween periode zal geïntroduceerd worden. We kunnen nog niet zeggen wat het precies is, maar het is een soort spelwisselaar.”
Op dit moment was nog niks bekend over het craften. Pas op 9 oktober 2015 werd crafting geïntroduceerd binnen Habbo en was het ‘HabboCalypse’ het eerste thema met craften. Elke Habbo kreeg toen gratis een ingerichte kamer en altaar welk diende om te craften.

WERKING
Craften doe je door twee of meerdere meubels toe te voegen aan je crafting tafel op nieuwe meubels te creëren of een kleding item. Er zijn een heleboel verschillende recepten op Habbo, en elk recept is uniek.
Wanneer je de crafting tafel opent (dit doe je door er dubbel op te klikken), het zal een lijst openen van alle bruikbare ingrediënten. Het laat gelijk duidelijk zien welke ingrediënten je in je inventaris hebt en hoeveel stuks.  Verder laat het een lijst zien met recepten en een sectie waar je ingrediënten kunt toevoegen om de crafting procedure te starten. Pas wanneer je daar de juiste ingrediënten toevoegt van een bepaald recept kun je beginnen craften. Je moet nog enkel op ‘CRAFT!’ drukken en je nieuwe meubel zal in je inventaris belanden.

RECEPTEN
HabboCalypse Crafting
Jungle Crafting
Spookjagers Crafting
Boerderij Crafting
Bazaar Crafting
Victoriaanse Crafting 
Vriendschap Fusie
Tokio Crafting
Geïnfecteerde Laboratorium Crafting (Habboween 2018)
Winterstad (Kerst 2018)
Bohemian Festival
Sunlight City
Heksenkring Crafting
Winterpaleis Crafting
 Spa Crafting
 India Crafting
 Knuffels Crafting
 Winter Toverbos Crafting
 Fashion Design Crafting
 Vaporwave Crafting
 Geesten uit Japan Crafting
 Bubblejuice Crafting
 Habbo Express Crafting
 Dinosaurusskeletten
 Fantasy Dorp Crafting
 Gevallen Engelen Crafting
 Xmas Pinguïn Crafting
 Xmas Rendier Crafting
De Ecologische Wereld van Habbo
 Universiteit Kunst Crafting
 New York City Crafting
 Graftombes van Egypte Crafting
 Sterrenbeelden Crafting