Helpwanted.nl Safety Quiz

Veiligheid staat hoog in het vaandel binnen Habbo, om het bewustzijn van online gevaren bij spelers te verhogen werkt Habbo regelmatig samen met partners zoals Helpwanted.nl

Deze keer heeft Habbo samen met Helpwanted.nl een quiz gemaakt over onder andere veilig online zijn, veilig chatten, sexting, sextortion en grooming. In de openbare ruimte InfoBus Park Helpwanted.nl vindt je nu een poll waarbij je vragen beantwoord die over die onderwerpen gaan. Antwoorden vindt je online op de website van Habbo.nl en op de website Helpwanted.nl. Zodra de quiz voorbij is zullen wij in een nieuwsartikel de antwoorden met jullie delen.

Let op! Zie je de poll, maar wil je hem graag later invullen? Klik op ‘Later…’ in het scherm anders krijg je de poll mogelijk niet meer te zien!

De poll is beschikbaar tot en met woensdag 27 mei.

Helpwanted komt volgende week donderdag praten over de vragen en de antwoorden van de quiz in de infobus. Dit is een medewerker van Helpwanted die uitleg geeft en vragen kan beantwoorden als er onderwerpen zijn die jij graag wilt bespreken. De medewerker komt langs op donderdag 28 mei tussen 15:30 en 16:00.  

Wil je graag bij de sessie in de infobus aanwezig zijn, maar kun je dan niet? Op de website van Helpwanted.nl kun je een chatsessie starten met een medewerker van Helpwanted. Ze zijn elke werkdag bereikbaar tussen 15:00 en 19:00 uur.


Wie is Helpwanted?
Helpwanted is een onafhankelijke Nederlandse hulporganisatie die zich inzet voor het bestrijden en voorkomen van (online) seksueel misbruik en seksuele uitbuiting van kinderen (Helpwanted, 2020). Bij Helpwanted kun je advies krijgen in de volgende situaties:

  • Wanneer je slachtoffer bent van online verspreidde naaktbeelden;
  • Wanneer iemand je online seksueel heeft benaderd;
  • Wanneer je online afgeperst wordt en naaktbeelden in het spel zijn;
  • Alle andere vormen van online seksueel misbruik.

Ben je in een dergelijke situatie terechtgekomen? Dan kun je bij Helpwanted (anoniem) een melding maken, zodat zij kunnen kijken wat ze voor jou kunnen betekenen. Helpwanted werkt onder andere samen met de Nederlandse politie, Facebook, Twitter en internationale organisaties om samen in te grijpen wanneer een slachtoffer zich meldt. Wil je over het onderwerp meer informatie lezen of een melding maken bij Helpwanted? Bekijk dan hun website.


Als je alle vragen goed beantwoordt wordt je beloond met een badge van Helpwanted.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter