Helpwanted.nl houdt 28 mei een nieuwe chatsessie in Habbo!

Op donderdag 28 mei komt Helpwanted langs in Habbo voor een nieuwe chatsessie! Tijdens deze sessie gaat een Helpwanted-medewerker het gesprek aan met jullie over de onderwerpen van de poll die momenteel in te vullen is. Heb jij weleens een intieme foto via social media gestuurd die in verkeerde handen terecht is gekomen? Of heb je de situatie meegemaakt dat zonder jouw toestemming online pikante video’s en afbeeldingen zijn geplaatst, waardoor je hinder ondervindt in je (sociale) leven en je te maken hebt met chantage? Uiteraard zijn dit vervelende situaties waarbij Helpwanted graag een helpende hand biedt. Tijdens deze sessie heb je de gelegenheid om jouw verhaal, adviesvragen, meningen en tips te delen die een relatie hebben met het onderwerp. De chatsessie vindt plaats van 15.30 tot 16.00 in de Infobus.

Wil je graag bij de sessie in de infobus aanwezig zijn, maar kun je dan niet? Op de website van Helpwanted.nl kun je een chatsessie starten met een medewerker van Helpwanted. Ze zijn elke werkdag bereikbaar tussen 15:00 en 19:00 uur.


Wie is Helpwanted?
Helpwanted is een onafhankelijke Nederlandse hulporganisatie die zich inzet voor het bestrijden en voorkomen van (online) seksueel misbruik en seksuele uitbuiting van kinderen (Helpwanted, 2020). Bij Helpwanted kun je advies krijgen in de volgende situaties:

  • Wanneer je slachtoffer bent van online verspreidde naaktbeelden;
  • Wanneer iemand je online seksueel heeft benaderd;
  • Wanneer je online afgeperst wordt en naaktbeelden in het spel zijn;
  • Alle andere vormen van online seksueel misbruik.

Ben je in een dergelijke situatie terechtgekomen? Dan kun je bij Helpwanted (anoniem) een melding maken, zodat zij kunnen kijken wat ze voor jou kunnen betekenen. Helpwanted werkt onder andere samen met de Nederlandse politie, Facebook, Twitter en internationale organisaties om samen in te grijpen wanneer een slachtoffer zich meldt. Wil je over het onderwerp meer informatie lezen of een melding maken bij Helpwanted? Bekijk dan hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter