Habbo 2023 Merchandise Designcompetitie

Habbo 2023 Merchandise Designcompetitie

Ben jij creatief?
Goed in ontwerpen?
Dol op fashion?

Dan heeft Habbo jou nodig!
Habbo zoekt ontwerpers voor real life merchandise, maar de kopers van die merchandise zullen ook een digitale versie ontvangen voor in het hotel.
Kan jij een mooi Habbo-gerelateerd ontwerp voor een pet, een hoodie, een t-shirt en een knuffel maken?
Stuur gauw je ontwerp op naar Habbo en wie weet zie jij straks mensen rondlopen met jouw ontwerp!
Dit is een globale competitie. Dit houdt in dat alle hotels meedoen aan de competitie. Je zal het opnemen tegen Habbo’s van bijvoorbeeld Brazilië of Finland!


Regels en ontwerpspecificaties:

 

– Om een geldige inzending te hebben, moet je alle vier ontwerpen doorsturen. Dus een pet, een hoodie, een knuffel EN een T-shirt.
– Je kan ontwerpen doorsturen in wat voor stijl dan ook, inclusief pixelart. Let wel op dat ze wel het Habbo Thema omvatten.
– Elk van de vier ontwerpen die je doorstuurt moeten samen een geheel vormen. Bijv. de pet, knuffel, hoodie en T shirt moeten op elkaar lijken
– Nadat Habbo de winnaar bekend heeft gemaakt, moet het ontwerp vergroot worden. Als je voor pixelart kiest moet je ontwerp handgetekend zijn met 1:1 pixels. Dit is eenvoudiger voor het artiestenteam om het ontwerp te vergroten.
– Je moet het bestand uploaden in de grootst mogelijke resolutie in .png formaat. Een hoge resolutie is meer dan 300 dpi. Als je geen programma hebt waarmee je deze resolutie kan verkrijgen zetten de Habbodesigners het op een aparte lijst, maar alléén als het een goed ontwerp is.
– Probeer het aantal details in je ontwerpen zo min mogelijk te houden. Als een ontwerp te veel details bevat zal het waarschijnlijk worden aangepast.
– Gerelateerd aan bovenstaand puntje – als je er voor kiest om veel details in je ontwerp te steken en het wordt verkozen als winnaar, zal de in-game versie waarschijnlijk de details niet tonen omdat Habbokledij gemaakt is van weinig pixels.
– Je moet je ontwerp als een afbeeldingsbestand uploaden, bij voorkeur .png. Habbo accepteert geen ontwerpen die met pen en papier zijn gemaakt.

 

Templates:

 

Er zjin verschillende templates waarin je jouw ontwerp kan gaan maken. In deze templates kan je dus je ontwerp maken en uiteindelijk gebruiken voor je inzending. Klik op DEZE link om de templates te downloaden.

Hoodie Pet T-Shirt Knuffels

(Klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Belangrijke informatie:

Hoodie: 

In de bovenstaande afbeelding tonen de donkere en lichte gebieden delen van de hoodie die anders gekleurd kunnen worden. Je kunt tussen de 1-3 verschillende stofkleuren hebben – b.v. je zou de mouwen en de voorzak in het zwart kunnen hebben, de hoodie in het wit en de binnenlaag in rood. Houd er rekening mee dat deze kleuren de kleuren zijn van de daadwerkelijke stof, NIET het ontwerp dat je draagt.
Het ontwerp zelf wordt op de hoodie gedrukt en je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt.
Je kunt de hele hoodie bedekken met jouw ontwerp, maar alles wat over de naden heen gaat, sluit niet volledig aan.
In het bovenstaande voorbeeld kun je zien dat het ontwerp een all-over mouwprint is en aangepaste kleuren voor het trekkoord heeft.

Pet:

Je kunt maximaal twee kleuren gebruiken in je pet ontwerp. Houd er rekening mee dat deze kleuren de kleuren zijn van de daadwerkelijke stof, NIET het ontwerp dat je draagt. Het ontwerp zelf wordt op de pet gedrukt of geborduurd.
Het bovenstaande voorbeeld toont een geborduurd ontwerp en twee kleuren (zwart en oranje).

T-Shirt:

Net als bij de hoodie kun je in je T-shirtontwerp maximaal 3 verschillende stofkleuren gebruiken. Houd er rekening mee dat deze kleuren de kleuren zijn van de daadwerkelijke stof, NIET het ontwerp dat je draagt. Het ontwerp zelf wordt op het T-shirt gedrukt en voor het ontwerp kun je zoveel kleuren gebruiken als je wilt.
Je kunt desgewenst het hele T-shirt bedekken met het ontwerp zelf, zoals in het bovenstaande voorbeeld.
Bovenstaand voorbeeld toont een T-shirt met een all-over print en twee kleuren (wit en rood).

Knuffel:

Je MOET een ontwerp indienen zoals de hierboven gebruikte voorbeelden. D.w.z. een knuffelfiguur. Hiervan kan niet worden afgeweken, je kunt bijvoorbeeld geen kussens of verschillende soorten Habbo-meubels meesturen.
Knuffels zijn 27,5 cm hoog x 15 cm breed, dus daar moet je ontwerp rekening mee houden.
Je kunt het ontwerpen in een slaap-, zit- of staande houding (zie bovenstaande voorbeelden voor elk van deze houdingen).


Habbo zal een shortlist maken van de vier beste ontwerpen. Daarna ligt de laatste beslissingsmacht bij de community.
Ben je niet zo goed in iets ontwerpen, of is jouw ontwerp niet gekozen?
Dan kan je alsnog stemmen welke reeks ontwerpen uiteindelijk voor deze vier items gekozen zullen worden!

De hoofdwinnaar ontvangt alle vier merchandise-items én hun digitale versie ervan, en daarnaast de winnaarsbadge. Dit is een superunieke badge want wereldwijd is er maar één van te winnen!
De andere 3 designers van de shortlistontwerpen, winnen een “tweede prijs” winnaarsbadge. Ook heel zeldzaam want wereldwijd zullen er maar drie van deze badges zijn!
Om welke badges het precies gaat, is nog niet bekend. Maar zodra wij meer weten, hoor jij het ook!

 

Stuur een e-mail:

 

Om je vier ontwerpen in te dienen, stuur je een e-mail naar [email protected]. Dit is een algemeen e-mailadres dat voor alle hotels zal worden gebruikt.

Bij het onderwerp vul je “Habbo merch design competition 2023!” in.

In de email zelf zet het volgende:
– je avatar naam
– Het hotel waarin je speelt
– De vier  .png afbeeldingen bijgevoegd als bestanden (je moet voor elk item van merch, een apart bestand aanleveren. Dus een bestand voor de hoodie, een voor de pet, etc)


📆 De deadline is 18 september om 05:00 UTC. In Nederland en België is dit 07:00 uur diezelfde dag.

Toon je ontwerp op X (voorheen bekend als Twitter)!

Habbo heeft de inzendingen via email nodig, maar ze willen ze ook echt zien op X / Twitter!
Post het met de tags  @habbo en #HabboMerchandise. Habbo zal de beste inzendingen reposten!

Geschreven door Willow

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.