[Update 18 september 2020] Habbo 2020: alle informatie in één overzicht (liveblog)

Heey Habbo’s,

Zoals je weet, is Habbo druk bezig met het bouwen van een vervangende client voor 2020. Graag willen wij in dit artikel een overzicht creëren, zodat je in één oogopslag de belangrijke veranderingen kunt lezen. Wij updaten dit artikel regelmatig, waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Houd daarom geregeld dit artikel in de gaten!

Wat weten we tot nu toe?
Dit is wat wij tot nu toe weten:

In hoofdlijnen

 • De vervangende Habbo-client is klaar en live, voordat de ondersteuning van Flash Player stopt op 31 december 2020. De verwachting is dat in de herfstperiode de betaversie getest wordt en de nieuwe Habbo-versie daarna spoedig live komt voor alle Habbo’s.
 • De client wordt gebouwd met de technologie Unity. De gebruikersinterface hiervan wordt zo ingericht dat deze schaalbaar is en zich aanpast aan het apparaat waarop je Habbo speelt.
 • De bestaande functies worden geïntegreerd in de nieuwe client.
 • De bestaande Habbo-accounts blijven in de nieuwe client beschikbaar.
 • Habbo blijft in de nieuwe versie beschikbaar op de desktop (computer/laptop).

Op gedetailleerd niveau

 • Habbo heeft op 7 oktober 2019 de eerste versie van het nieuwe Habbo getoond. De desktopversie wordt geen kopie van de huidige mobiele Habbo-versie. Met andere woorden betekent dit dat er een compleet nieuw design komt voor de desktopversie.
 • Habbo heeft op 20 december 2019 de eerste proefversie getoond van de Habbo Look Editor.
 • Habbo heeft op 31 januari 2020 de eerste versie getoond van de Habbo Catalogus. De nieuwe versie van de Habbo Marktplaats heeft een ‘recall’ functie gekregen en op de nieuwe startpagina van de catalogus worden alle populaire meubels in de toekomst in één overzicht getoond.
 • Habbo heeft op 21 maart 2020 het nieuwe design laten zien van de achievements.
 • Habbo heeft op 4 juli 2020 bekend gemaakt dat er in de nieuwe versie een levelsysteem komt.
 • Habbo heeft op 18 september 2020 een verdere ontwikkeling van het gebruikersprofielvenster laten zien, dat volgt op de update van 4 juli. In het gebruikersprofielvenster, de pagina in het hotel waar je Habbo-profiel weergeven wordt, wordt je Habbo-level en het aantal ‘Star Gems’ getoond. Daarnaast zal op deze plek ook het badgebeheer toegevoegd worden, die nu in de oude versie nog te beheren is in de inventaris.

Officiële berichten vanuit Habbo op social media

18 september 2020: Habbo heeft eerder dit jaar een eerste preview getoond van haar nieuwe gebruikersprofielvenster. De developers van Habbo zijn inmiddels in een verder stadium van de ontwikkeling van het gebruikersprofielvenster. Habbo heeft op deze dag bekend gemaakt dat de volgende veranderingen worden doorgevoerd in het nieuwe gebruikersprofielvenster:

 • Het badgebeheer wordt verplaatst van plek, want het badgebeheer is in de nieuwe versie te vinden in de gebruikersprofielvenster in plaats van de inventaris. Met het badgebeheer bedoelen we de plek waar je al jouw badges kunt inzien en vijf badges kunt selecteren die je wilt dragen in Habbo;
 • De ‘respect’-functie gaat vervangen worden door ‘Star Gems’. Via het nieuwe gebruikersprofielvenster kunnen andere Habbo’s jou Star Gems geven als blijk van waardering voor jou als Habbo. In het profiel wordt bijgehouden hoeveel ‘Star Gems jij van andere Habbo’s hebt gekregen;
 • Tot slot liet Habbo eerder al weten dat er een levelsysteem komt. Nu heeft Habbo iets meer duidelijkheid gegeven hoe de hoogte van het Habbo-level wordt bepaald. De hoogte wordt onder andere bepaald door het aantal prestatiepunten dat je hebt behaald. Het aantal activiteitspunten dat je behaald hebt in de oude Habbo-versie worden in de nieuwe versie automatisch omgezet naar prestatiepunten. Daarnaast zullen er nog andere factoren invloed hebben op jouw Habbo-level, zoals het aantal badges dat je hebt behaald.

4 juli 2020: Habbo heeft op deze dag bekend gemaakt dat er in de nieuwe client een levelsysteem komt. De vraag die nog speculeert op social media is hoe Habbo de levels gaat toekennen bij de beginfase. Habbo’s willen graag weten of de oude badges en achievements al worden meegeteld bij de release van de nieuwe client of dat iedere Habbo met een schone lei op level 0 begint en daarna pas de teller gaat lopen bij het behalen van badges en achievements. Deze vraag heeft Habbo niet beantwoord. Zodra we deze informatie hebben, passen we dit aan. [UPDATE 18 september 2020]: Duidelijk is geworden dat de activiteitspunten van de achievements omgezet worden naar prestatiepunten. Dat betekent dat niet elke Habbo in hetzelfde level start wanneer de nieuwe versie live komt.

21 maart 2020: Habbo heeft op deze dag getoond hoe de achievements in de nieuwe versie eruit komen te zien. De achievements-gedeelte heeft een compleet nieuw design gekregen. In de nieuwe versie worden nieuwe achievements toegevoegd en kun je duidelijker zien welke achievements je behaald hebt.

27 februari 2020: Habbo heeft op deze dag gehoor gegeven aan de feedback van Habbo’s. De feedback kwam erop neer dat Habbo’s graag willen zien hoe het shopvenster in verhouding staat van het gehele beeldscherm. Op 31 januari 2020 liet Habbo al de nieuwe features van de nieuwe catalogus zien. Hieronder kun je zien hoe de nieuwe shop in verhouding staat.

31 januari 2020: Habbo heeft op deze dag de eerste versie van de Habbo Catalogus getoond, waarbij Habbo in haar tweet de focus legt op de Habbo Marktplaats. De afgelopen jaren wordt al veel feedback gegeven over de effectiviteit van de Habbo Marktplaats. In de nieuwe versie is een ‘recall’ functie toegevoegd. Deze functie houdt in dat je alle onverkochte meubels in één klik naar je inventaris kunt terughalen. Met deze nieuwe functie zullen veel Habbo’s in de ruilwereld blij zijn, omdat nu een onverkochte meubel iedere keer afzonderlijk nog teruggehaald moet worden naar de inventaris. Op Twitter wordt nog gespeculeerd over de vraag of de + 1 Credit tax wordt verwijderd in de nieuwe versie. Hierover heeft Habbo geen mededelingen gedaan. Verder is opvallend dat de startpagina van de nieuwe catalogus een aparte gedeelte heeft voor de populaire meubels. In de huidige catalogus zijn de populaire meubels onder diverse categorieën te zien en zichtbaar onder de naam ‘Top Picks’. Populaire meubels die het meest worden gekocht over een bepaalde periode. Daarnaast zijn we ook bekend met de ‘Hot furni’ pagina. Deze pagina is vergelijkbaar met de Top Picks pagina’s en komt meerdere malen in het kalenderjaar in de catalogus, op tijdelijke momenten waarbij de samenstelling van populaire meubels iedere keer verschilt. In de nieuwe versie worden de populaire meubels gebundeld in één overzicht. Tot slot is in het design van de catalogus te zien dat het compatibel is, dus met andere woorden dat het design zich kan aanpassen aan de grootte van de mobiele versie of desktopversie.

20 december 2019: Habbo heeft op deze dag de eerste versie van de Habbo Look Editor prijsgegeven. Habbo benadrukt in haar nieuwsartikel dat dit een vroege versie betreft, waardoor de uiteindelijke versie altijd nog iets anders eruit kan zien. Daarnaast roept de Habbo Staff nogmaals op om feedback te blijven geven onder de hashtag #Habbo2020. De ontwikkelaars van Habbo lezen alle berichten die onder de hashtag vermeld worden. Blijf dus vooral je meningen, ideeën, suggesties geven aan Habbo!

25 oktober 2019: Habbo maakt aanvullende informatie bekend naar aanleiding van de reacties die zijn gekomen op de sneakpreview van 7 oktober. Habbo geeft aan dat ze geen kopie van de mobiele Habbo-app gaat maken voor de desktopversie. Daarnaast geeft de Habbo Staff aan dat de sneakpreview van 7 oktober slechts een voorbeeld is hoe de gebruikersinterface van Habbo in 2020 eruit zal zien op één type apparaat. De gebruikersinterface wordt zo ingericht dat deze schaalbaar (IT-term, zie hier betekenis van dit woord) is en zich aanpast aan het apparaat waarop je Habbo speelt. Tot slot bevestigt Habbo dat de nieuwe client ook op de desktop (laptop/computer) beschikbaar zal zijn en de komende weken meer previews van de gebruikersinterface gaan volgen.

7 oktober 2019: Habbo laat haar eerste sneakpreview zien van de nieuwe client. Deze preview is voor de desktopversie (computerversie).

12 september 2019: Habbo meldt op Twitter welke garanties aan de Habbo’s worden geboden. In de nieuwe Habbo-versie zullen bestaande functies behouden blijven, maar komen er ook nieuwe functies bij.

4 september 2019: Habbo haar eerste post waarin medegedeeld wordt dat haar ontwikkelaars hard werken aan een vervangende client.

Our developers are working on a replacement client, due to release before support for Flash ends on leading browsers like Chrome and Firefox.Are you looking forward to seeing what we've been working on?

Geplaatst door Habbo op Dinsdag 3 september 2019


Aanvullende informatie vanuit Habbo

4 juli 2020: Habbo geeft in een reactie aan dat ze nog geen specifieke datum kunnen bevestigen wanneer de nieuwe client live komt.

11 oktober 2019: In de onderstaande tweet heeft de Habbo Staff gereageerd op een gerucht dat rondging. Het gerucht was dat de Habbo Marktplaats in 2020 zou gaan verdwijnen. Habbo geeft aan dat het gerucht niet waar is en roept Habbo’s op om niet zomaar naar allerlei geruchten te luisteren. Volg daarom altijd de officiële socialmedia-kanalen van Habbo!

8 oktober 2019, 10.57: De Habbo Staff geeft reactie op feedback van een Habbo, omdat er veel gereageerd werd op het aantal diamanten dat in de Habbo-portemonnee zit. Habbo geeft aan dat het aantal diamanten op de sneakpreview niet representatief is en niet in het beeld thuishoort van de huidige Habbo-economie. Het betreft een testaccount van Habbo. Dit betekent voor de nieuwe client dat er geen grote afwijkingen gaan plaatsvinden in het aantal diamanten dat een Habbo kan bemachtigen.

8 oktober 2019, 10.39: De Habbo Staff geeft op verschillende tweets de onderstaande feedback. Habbo gaat over de komende maanden meer uitleg geven over de nieuwe functionaliteiten die in de sneakpreviews getoond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter