[Update 31 januari 2020] Habbo 2020: alle informatie in één overzicht (liveblog)

Heey Habbo’s,

Zoals je weet, is Habbo druk bezig met het bouwen van een vervangende client voor 2020. Graag willen wij in dit artikel een overzicht creëren, zodat je in één oogopslag de belangrijke veranderingen kunt lezen. Wij updaten dit artikel regelmatig, waardoor je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Houd daarom geregeld dit artikel in de gaten!

Wat weten we tot nu toe?
Dit is wat wij tot nu toe weten:

  • De vervangende Habbo-client is klaar en live, voordat de ondersteuning van Flash Player stopt op 31 december 2020.
  • De client wordt gebouwd met de technologie Unity.  De gebruikersinterface hiervan wordt zo ingericht dat deze schaalbaar is en zich aanpast aan het apparaat waarop je Habbo speelt.
  • De bestaande functies worden geïntegreerd in de nieuwe client.
  • Bestaande Habbo-accounts blijven in de nieuwe client beschikbaar.
  • Habbo blijft in 2020 beschikbaar op de desktop (computer/laptop).
  • Habbo heeft op 7 oktober 2019 de eerste clientversie van Habbo getoond. De desktopversie wordt geen kopie van de huidige mobiele Habbo-versie. Met andere woorden betekent dit dat er een compleet nieuw design komt voor de desktopversie.
  • Habbo heeft op 20 december 2019 de eerste proefversie getoond van de Habbo Look Editor.
  • Habbo heeft op 31 januari 2020 de eerste versie getoond van de Habbo Catalogus. De nieuwe versie van de Habbo Marktplaats heeft een ‘recall’ functie gekregen en op de nieuwe startpagina van de catalogus worden alle populaire meubels in de toekomst in één overzicht getoond.

Officiële berichten vanuit Habbo op social media

31 januari 2020: Habbo heeft op deze dag de eerste versie van de Habbo Catalogus getoond, waarbij Habbo in haar tweet de focus legt op de Habbo Marktplaats. De afgelopen jaren wordt al veel feedback gegeven over de effectiviteit van de Habbo Marktplaats. In de nieuwe versie is een ‘recall’ functie toegevoegd. Deze functie houdt in dat je alle onverkochte meubels in één klik naar je inventaris kunt terughalen. Met deze nieuwe functie zullen veel Habbo’s in de ruilwereld blij zijn, omdat nu een onverkochte meubel iedere keer afzonderlijk nog teruggehaald moet worden naar de inventaris. Op Twitter wordt nog gespeculeerd over de vraag of de + 1 Credit tax wordt verwijderd in de nieuwe versie. Hierover heeft Habbo geen mededelingen gedaan. Verder is opvallend dat de startpagina van de nieuwe catalogus een aparte gedeelte heeft voor de populaire meubels. In de huidige catalogus zijn de populaire meubels onder diverse categorieën te zien en zichtbaar onder de naam ‘Top Picks’. Populaire meubels die het meest worden gekocht over een bepaalde periode. Daarnaast zijn we ook bekend met de ‘Hot furni’ pagina. Deze pagina is vergelijkbaar met de Top Picks pagina’s en komt meerdere malen in het kalenderjaar in de catalogus, op tijdelijke momenten waarbij de samenstelling van populaire meubels iedere keer verschilt. In de nieuwe versie worden de populaire meubels gebundeld in één overzicht. Tot slot is in het design van de catalogus te zien dat het compatibel is, dus met andere woorden dat het design zich kan aanpassen aan de grootte van de mobiele versie of desktopversie.

20 december 2019: Habbo heeft op deze dag de eerste versie van de Habbo Look Editor prijsgegeven. Habbo benadrukt in haar nieuwsartikel dat dit een vroege versie betreft, waardoor de uiteindelijke versie altijd nog iets anders eruit kan zien. Daarnaast roept de Habbo Staff nogmaals op om feedback te blijven geven onder de hashtag #Habbo2020. De ontwikkelaars van Habbo lezen alle berichten die onder de hashtag vermeld worden. Blijf dus vooral je meningen, ideeën, suggesties geven aan Habbo!

25 oktober 2019: Habbo maakt aanvullende informatie bekend naar aanleiding van de reacties die zijn gekomen op de sneakpreview van 7 oktober. Habbo geeft aan dat ze geen kopie van de mobiele Habbo-app gaat maken voor de desktopversie. Daarnaast geeft de Habbo Staff aan dat de sneakpreview van 7 oktober slechts een voorbeeld is hoe de gebruikersinterface van Habbo in 2020 eruit zal zien op één type apparaat. De gebruikersinterface wordt zo ingericht dat deze schaalbaar (IT-term, zie hier betekenis van dit woord) is en zich aanpast aan het apparaat waarop je Habbo speelt. Tot slot bevestigt Habbo dat de nieuwe Habbo-client ook op de desktop (laptop/computer) beschikbaar zal zijn en de komende weken meer previews van de gebruikersinterface gaan volgen.

7 oktober 2019: Habbo laat haar eerste sneakpreview zien van de nieuwe Habbo-client. Deze preview is voor de desktopversie (computerversie).

12 september 2019: Habbo meldt op Twitter welke garanties aan de Habbo’s worden geboden. In de nieuwe Habbo-versie zullen bestaande functies behouden blijven, maar komen er ook nieuwe functies bij.

4 september 2019: Habbo haar eerste post waarin medegedeeld wordt dat haar ontwikkelaars hard werken aan een vervangende client.

Our developers are working on a replacement client, due to release before support for Flash ends on leading browsers like Chrome and Firefox.Are you looking forward to seeing what we've been working on?

Geplaatst door Habbo op Dinsdag 3 september 2019


Aanvullende informatie vanuit Habbo

11 oktober 2019: In de onderstaande tweet heeft de Habbo Staff gereageerd op een gerucht dat rondging. Het gerucht was dat de Habbo Marktplaats in 2020 zou gaan verdwijnen. Habbo geeft aan dat het gerucht niet waar is en roept Habbo’s op om niet zomaar naar allerlei geruchten te luisteren. Volg daarom altijd de officiële socialmedia-kanalen van Habbo!

8 oktober 2019, 10.57: De Habbo Staff geeft reactie op feedback van een Habbo, omdat er veel gereageerd werd op het aantal diamanten dat in de Habbo-portemonnee zit. Habbo geeft aan dat het aantal diamanten op de sneakpreview niet representatief is en niet in het beeld thuishoort van de huidige Habbo-economie. Het betreft een testaccount van Habbo. Dit betekent voor de nieuwe Habbo-client dat er geen grote afwijkingen gaan plaatsvinden in het aantal diamanten dat een Habbo kan bemachtigen.

8 oktober 2019, 10.39: De Habbo Staff geeft op verschillende tweets de onderstaande feedback. Habbo gaat over de komende maanden meer uitleg geven over de nieuwe functionaliteiten die in de sneakpreviews getoond worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter