De games

Welkom bij de pagina van de HabboFever Games. Op deze pagina vind je alle nodige informatie die je nodig hebt om alle games/spellen te kunnen spelen op Habbo. Hieronder volgt een uitleg van de beschikbare HabboFever Games. Daarbij hebben wij spelregels opgesteld waar iedere Habbo zich aan moet houden die aanwezig is in een van onze gamekamers. Deze spelregels staan onderaan deze pagina.

 

Ballonnenspel 

Bij het ballonnenspel zijn er vier kleuren ballonnen: oranje, roze, groen en blauw. De kleur van de ballon geeft aan naar welk vak je mag gaan. De game host pakt zelf ook een ballon. Heb jij deze kleur, dan ben je af. De laatste die overblijft wint het spel.

Candy Rush

Bij Candy Rush vliegt het snoep je rond de oren. Helaas mag je het snoep niet opeten. Sterker nog: als het snoep jou aanraakt ben je af. Het is dus de bedoeling dat jij zo ver mogelijk bij de snoepjes vandaan blijft. Ben jij een echte snoepkont of lukt het jou om de verleiding te weerstaan?

Cyberzone

Het spel Cyberzone is een mix tussen Dangerzone en Runzone. Het is de bedoeling dat jij binnen 2 minuten de overkant bereikt zonder geraakt te worden door de Rubiks Kubussen. Je kunt gebruik maken van de kuipstoelen en banzai teleporters. Als je wordt geraakt door een Rubiks Kubus of niet binnen 2 minuut de overkant hebt bereikt, ben je af. Elke ronde komen er meer Kubussen bij, waardoor het spel moeilijker wordt. We spelen door totdat er 1 winnaar is. Het kan voorkomen dat er aan het einde van het spel geen winnaar is.

Dangerpod

De spelers mogen meerdere kleuren ‘pods’ kiezen die gevaarlijk zijn. De host stelt elke ronde deze nieuwe kleuren in via wired. Als jij op een pod komt die is aangegeven als gevaarlijk, ben je helaas af. Het kan zijn dat er bij deze game geen winnaar is.

Ezeltje Vertrekje 

Ezeltje Vertrekje is een spel gebaseerd op geluk. Hierbij heb je het geluk niet zelf in handen. Alle ezels  hebben een getal van 1 t/m 6. De host dobbelt een getal. Is het getal 4, dan gaat ezel nummer 4 één stapje vooruit. De ezels die als eerste aan de overkant is wint! Het is niet toegestaan om een ezel te stelen.

Fairy Prize Counter

Bij Fairy Prize Counter is het de bedoeling dat de spelers elke ronde op de Banzai Teleporttegel stappen. Er bestaat dan de kans dat de speler op een boom terecht komt en door is of op de rode Kleurtegel komt en af is. Elke keer als een speler op een bepaalde boom terecht komt, gaat het getal omhoog. De speler die als laatst over blijft wint de prijs bij de boom met het hoogste getal.

Grocery List

Bij grocery list moeten de Habbo’s in een team van 3 samen werken. De Game Host neemt een voorwerp uit het zwarte gat en wanneer de host GO! zegt moeten de 3 Habbo’s van elk team naar de overkant rennen en zo snel mogelijk alle 3 het item uit het zwarte gat nemen en weer terug rennen. Het team dat als laatste terug zit, met 3 keer het juiste voorwerp, valt af. Dit gaat door tot er uiteindelijk 1 winnend team is! Alle 3 de Habbo’s uit het team winnen dan. Het kan ook zijn dat het winnende team wordt opgesplitst in individuen. In dat geval wint er maar één Habbo. De Host mag zelf beslissen welke van deze 2 methoden gebruikt wordt. Dit zal aan het begin van het spel bekend worden gemaakt.

Hoger of Lager

Bij Hoger of Lager is het de bedoeling dat je raadt of het volgende getal wat de host draait hoger of lager is dan het getal daarvoor. Is het getal bijvoorbeeld 3 en denk jij dat er 1 of 2 gedraaid wordt, ga dan bij lager staan. Denk jij dat er 4, 5 of 6 gedraaid wordt, ga dan bij hoger staan. Als het getal hetzelfde is als de vorige wordt er opnieuw gedraaid. Als het getal 1 of 6 is wordt er een nieuw getal gedraaid, voordat je hoger of lager kunt kiezen. Het spel gaat door totdat er één winnaar over is.

Jungle Quiz

Dit spel is in een jungle kamer gemaakt, de vragen gaan over van alles, over bijv. HabboMix, HabboFever, Habbo zelf en algemene vragen. Het is de bedoeling dat je het juiste woord raad, als je dit zegt wordt je geteleporteerd en ben je door. Per ronde valt er iemand af die het woord niet weet of als laatste er is. De winnaar krijgt 2credits & een punt op het scorebord. Als extra element om het voor de 1e die het goed heeft leuker te maken is: een extra leven. Dit extra leven kun je krijgen door als 1e het woord te raden en dan te rennen naar de anti-bully machine (hier krijg je een hartje, dus een extra leven) mocht je de rest van het spel afvallen kun je deze neerleggen en dan blijf je in het spel. Deze extra leven mogelijkheid duurt niet het hele spel want anders heeft iedereen een extra leven, en natuurlijk in de finale geldt dit niet meer.

Koelkastenrace 

Bij deze koelkasten game is het de bedoeling dat jij zo snel mogelijk hetzelfde item pakt als de host en terug rent naar je stoel. Wie als laatste terug zit op zijn/haar stoel of het verkeerde item heeft, is af.

Rad van Geluk

Bij het spel “Rad van geluk” zijn er 5 gekleurde velden. Je kiest één van die kleuren uit om op te staan. Wanneer iedereen een plekje gevonden heeft gaan de poortjes dicht. De host geeft een draai aan het rad. De kleur waar het rad op terecht komt is af. Dit tot er 1 winnaar over is.

Sterrenspel

Welkom bij het sterrenspel, een spel met sterrenbeelden! Doe je mee? Loop over de brug naar het speelveld om mee te spelen. Elke ronde dient door elke individuele Habbo gehendeld te worden door dubbel op de vloerhendel te klikken. Het is willekeurig bij welk sterrenbeeld iemand belandt. Als alle Habbo’s bij een sterrenbeeld staan, gaat de gamehost drie keer hendelen, als gevolg waarvan 3 van de 12 sneeuwlampjes rood zullen kleuren. De Habbo’s die bij het sterrenbeeld staan waarvan het sneeuwlampje rood is geworden, vallen af. Zij dienen :exit te zeggen. De overgebleven Habbo’s zullen teruggetelepord worden naar de wolk met de vloerhendel en het spel begint van voorafaan. Uiteindelijk zal de Habbo die het langste overblijft het sterrenspel winnen.

Twister

Het is een mix van stoelendans en rad van geluk. De host geeft een draai aan het rad en je moet zo snel mogelijk op dezelfde kleur staan als het rad aangeeft. Er zijn 2x rad van geluk waarbij de host ze beide of maar 1 kan gebruiken. Dit geeft de host aan met het groene of rode sneeuwlichtje. Het spel is op 2 manieren te spelen: de host draait aan het rad en trekt pas later aan de hendel (hendel stopt met veranderen van kleuren van de kleurtegels), of de 2e mogelijkheid is dat de host eerst de hendel overhaalt en dan pas aan het rad draait, waardoor je kan voorspellen en alvast kan rennen naar de plek. Er zijn 3 velden, bij minder spelers kun je bijvoorbeeld in het midden veld spelen. Als er nog maar 2/3 spelers over zijn spelen we de finale modus, dit speelt zich af in het midden en hierbij moet je in de cirkel spelen. Wie geen plekje heeft is af.

Zeus vs Hades

Zeus vs Hades is een spel waarbij je geluk moet hebben. Stap op de Banzai Teleport en je zult geteleporteerd worden naar Zeus (hemel) of naar Hades (hel). Als je bij Hades terecht komt ben je af. Kom je bij Zeus, dan mag je nog een rondje door. Het kan zijn dat er bij dit spel geen winnaar is.

Zwem voor je leven

Het is de bedoeling dat je de overkant haalt zonder geraakt te worden door een schip, als je te dicht bij komt of te lang stil staat lig je uit het spel. Er zijn 3 levels (a1, a2, a3) die ook nog gecombineerd kunnen worden om het nog lastiger te maken. Je moet de overkant dus zien te halen door te zwemmen. In het water liggen ook wat obstakels. Degene die overblijft en de overkant haalt wint!


– Houd je aan de spelregels van de game die worden uitgelegd door bots.
– Houd je aan de Habbo Regels. Dit wil zeggen dat trollen/pesten/schelden tijdens een game niet getolereerd worden, je kan hiervoor een typverbod of ban krijgen.
– Je mag niet ruilen bij Habbo’s die met een spel bezig zijn.
– Luister naar de game host.
– Behandel iedereen met respect.
– Om het leuk te houden voor alle spelers kun je 2x per jaar de HC-box winnen. Sta je voor een 3e x bovenaan? Dan wint de 2e plek.

Houdt je je niet aan de regels? Dan zijn er consequenties. Dit kan variëren van 10 min typeverbod tot een diskwalificatie van het scorebord voor die maand.

Tevens maken wij gebruik van een Black List, mocht er iets zijn gebeurd wordt dit bijgehouden en kunnen er ook definitieve bans gegeven worden bij al onze games. Dit doen we voor de veiligheid en gezelligheid van het spel.