Ambassadeurs Safer Internet Day Quiz

Het houdt niet op. Ook onze Ambassadeurs hebben een Safer Internet Day Quiz gemaakt. Dit laat maar weer eens zien hoe erg Habbo veiligheid voorop zet, en dat is zeker nodig! De quiz bestaat uit 10 vragen. Als jij alle 10 de vragen juist hebt weten te beantwoorden, zul je later beloond worden met een badge en een donkergrijze zeehond. Omdat het belangrijk is dat je wat leert van deze quiz, posten wij de antwoorden pas nadat de prijzen zijn uitgedeeld. De quiz kun je vinden in de Ambassadeurs Hub. Succes Habbo’s, and be safe!


Elke tweede Dinsdag in februari wordt wereldwijd stilgestaan bij online veiligheid en verantwoord internetgebruik voor jongeren. Ook in Nederland wordt hierbij stilgestaan. Op helpwanted.nl kun je bijvoorbeeld testen hoe veilig jij online bent en op Veiliginternetten.nl kun je alles lezen over veilige wachtwoorden en kun je de wachtwoordkraaktest doen.

Ook Habbo geeft allerlei tips die je helpen om jezelf en je account zo veilig mogelijk te houden. Hieronder vast een paar belangrijke:

  • Bescherm je persoonlijke info.  Je weet nooit met wie je echt online spreekt, dus deel nooit je persoonlijke gegevens! Het geven van je persoonsgegevens zoals je echte naam, adres, telefoonnummers, foto’s of school kan leiden tot scammen, pesten of kan tevens gevaarlijk zijn.
  • Laat je vrienden thuis bij de Pixels. Spreek nooit af met iemand die je alleen van het internet kent! Mensen zijn niet altijd wie ze beweren te zijn. Als een Habbo je vraagt om elkaar het echte leven te ontmoeten zeg dan “Nee, bedankt!” Negeer de Habbo door middel van de “negeerknop” en geef het door aan je ouders of een andere volwassene die je vertrouwt.
  • Weg met die Cam! Je hebt geen controle over je foto’s, video’s en webcam screens zodra je ze deelt op het internet, en je kan ze nooit terug krijgen. Ze kunnen met iedereen en op elke site gedeeld worden en gebruikt worden om je te pesten of af te persen. Voordat je een foto of video plaatst, vraag jezelf af vind ik het oké dat mensen die ik niet ken het kunnen zien?
  • Wees niet bang om te zeggen wat je vindt. Als iemand je een onprettig gevoel geeft of je bang maakt met bedreigingen in Habbo, negeer deze Habbo dan door middel van de negeerknop en geef de Habbo meteen aan bij het moderatieteam. Dit kan je doen door in het Hotel rechtsboven op “Hulp” te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmeldstatus

Twitter